Jag antar att det bara var en tidsfråga men nu har det hänt. Swedbank har haft en av sina största haverier och den pågår i skrivande stund. Just nu går det varken att betala med kort, ta ut kontanter eller nå banken via Internet.

Felet verkar vara omfattande och man kan tänka sig att de som inte har kontanter just nu får bekanta sig med diskborsten på krogen. Skämt åsido är detta just vad vi har kontanter till.

Enligt pressansvarig på Swedbank, Anna Sundblad, ska det inte vara någon fara för kundernas pengar. Frågan är bara, vad ska man med pengar på kontot till när man inte kan betala?

Anledningen till haveriet? Bästa svaret hittills (sarkasmen osar här…), via DN.se

Vi har ett stort team som arbetar med det här för närvarande. Den information jag har hittills är att det är ett problem vid auktoriseringen av kundens identitet, säger Anna Sundblad.

Banken kan alltså inte verifiera att du är du. Tur du hade plånboken och kontanter med dig ikväll?… inte det? Nä synd för enligt banken är du inte du.

Källor:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/stort-haveri-pa-swedbank
http://www.dn.se/ekonomi/swedbank-drabbad-av-stort-haveri/

Taggad med:
 
Observera! När du kommenterar sparas en kaka (eng. cookie) i din dator. Detta för att du ska slippa mata in samma uppgifter igen. Genom att kommentera ger du ditt medgivande till att det lagras en kaka för detta endamål. Detta meddelande tjänar som information och upplysning om detta eftersom det numera är lagstiftat att upplysa om, när och varför en kaka lagras på den lokala datorn.

2 Kommentarer to “Haveri på Swedbank, banken kan inte verifiera att du är du därför får du inte använda dina pengar”

  1. Renée Carlsson skriver:

    Härligt att du är tillbaka igen med dina intressanta och ofta roliga artiklar!

Skriv en kommentar