Do you feel lucky?… punk?

Tre asteroider har passerat närmare än ett månavstånd (384400 km) från jorden inom loppet av två dagar. En av dem var minst lika stor som den som slog ner i Ryssland förra året. För att greppa vilken tur vi har så ska det nämnas att den största som passerade förbi under samma period, dock på mer behagliga avståndet 64,6 månavstånd från jorden, var mellan 1,1 – 2,4 km i diameter. Se tabellen nedan.

Asteroid

Meteoritnedslaget i Ryssland februari förra året orsakades av en bumling som var uppskattningsvis 17 meter i diameter. Konsekvenserna av nedslaget i Ryssland kan man se i två klipp nedan. Första är ett kollage från flera iaktagelser. Andra är ett reportage från RT.

Trevlig helg!

Källor:
http://neo.jpl.nasa.gov/ca/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Meteoritnedslaget_i_Ryssland_2013

Taggad med:
 
Observera! När du kommenterar sparas en kaka (eng. cookie) i din dator. Detta för att du ska slippa mata in samma uppgifter igen. Genom att kommentera ger du ditt medgivande till att det lagras en kaka för detta endamål. Detta meddelande tjänar som information och upplysning om detta eftersom det numera är lagstiftat att upplysa om, när och varför en kaka lagras på den lokala datorn.

1 Kommentar » to “Fredagsmys: Tre asteroider, varav en minst lika stor som meteoriten som slog ner i Ryssland förra året, passerade inom ett månavstånd från jorden inom loppet av två dagar”

  1. Farfar skriver:

    Tänk om ändå en av dem kunde träffa BIS eller Wall Street:)

Skriv en kommentar